kom je er even niet uit?

wij helpen je

Heb je hulp nodig met je website? Dan staan wij voor je klaar!

AANPASSINGEN
Wil je wat aanpassen aan de website?
Je website is gemaakt met het Joomla CMS en daardoor kun je vanaf iedere internetverbinding de website aanpassen. Aanpassen is op zich niet zo moeilijk maar je moet wel eerst weten hoe en waar je dat moet doen. Voor eenvoudige dingen zoals teksten aanpassen kunnen wij je dat leren. We kunnen dat online voordoen met het programma TEAMVIEWER (hulp op afstand).

Het aanpassen van lay-out, vormgeving, lettertype en kleuren, of aanpassingen aan speciale modules is veel lastiger en kun je beter overlaten aan de websitebouwer. Vergelijk het met een auto. Sommige dingen kun je zelf doen maar voor veel zaken moet je naar een monteur.
Je hebt een jaar lang begeleiding en onderhoud bij je nieuwe website!

Hier onder vindt je uitleg over een aantal veel voorkomende vragen. Staat de oplossing er niet bij? Neem dan CONTACT met ons op!

joomla

HTML5

CSS3

DE WEBSITE DOET HET NIET
Het kan soms voorkomen dat je website niet werkt, niet te zien is. Dat hoeft niet aan de website te liggen maar kan te maken hebben met je internetverbinding of misschien met de server of misschien is je apparaat wel druk bezig met iets te downloaden of te installeren. Test eens een andere website of dat wel werkt of gebruik een andere browser om te testen. Probeer na 10 minuten nog eens je website te openen.

Het kan ook zijn dat je geblokkeerd bent.
Je website en de hosting server zijn beveiligd tegen ongenode gasten. Verkeerd gebruik zoals foutief inloggen kan een blokkade opleveren voor korte tijd. Bij herhaaldelijk verkeerd inloggen wordt het ip-nummer  voor lange tijd geblokkeerd en/of wordt de totale toegang tot de website geblokt. Om de blokkade op te heffen hebben wij je ip-nummer nodig. In het onderstaande e-mailformulier staat je IP-nummer al ingevuld.

FOUTMELDING
Krijg je een foutmelding? Noteer de melding want dat geeft ons een aanknopingspunt wat de oorzaak zou kunnen zijn.

SCHERMAFDRUK MAKEN
Het is erg handig om een probleem duidelijk te maken als je een schermafdruk meestuurt bij de omschrijving van het probleem.
HIER kun je lezen hoe je een schermafdruk maakt met een windows computer.

CONTACT
Voor al je vragen kun je bij ons terecht, "domme vragen bestaan niet, domme antwoorden wel".
Het liefste onderhouden wij contact via het onderstaande email formulier zodat we eenvoudig contact met je kunnen opnemen voor extra vragen en je probleem of vraag kunnen beantwoorden.

Vul het onderwerp in a.u.b.
Vul je naam in a.u.b.
Vul een geldig mailadres in a.u.b.
Please write a subject for your message.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Wat is je vraag of opmerking?
Ongeldige invoer
Je ontvangt een kopie van dit bericht op het opgegeven mailadres.

In deze tutorial kun je zien hoe je een tekst maakt of aanpast en hoe je een foto kunt toevoegen.
Meer handige turtorials vindt je HIER.

 

Gebruik tekstverwerker

De tekstverwerker die wij gebruiken is JCE, een handigere tekstverwerker dan de standaard van Joomla.
Wat belangrijk is om te weten dat een website tekstverwerker niet hetzelfde is als bijvoorbeeld Word. De teksten worden namelijk in de codetaal HTML omgezet wat geheel afwijkt van de code van de gebruikelijke tekstverwerkers.

TIPS

 • Als basis kun je een bestaande pagina gebruiken uit de categorie waar het nieuwe artikel thuishoort en die opslaan onder een andere naam. Je hebt dan al een voorbeeld die je eenvoudig aan kunt passen.

 • Schrijf je teksten in WORD voor de goede spelling en grammatica controle.

 • Maak je teksten niet op in WORD maar doe dit in JCE.

 • Plak teksten ALTIJD met de knop PLAIN TEKST / ALS PLATTE TEKST PLAKKEN (icon 22).

 • Gebruik geen kleuren of lettertypes, de website genereerd zelf de letterkleur en het lettertype.

 • Maak je foto’s “web klaar” voordat je ze gebruikt.

 • Gebruik geen tabellen als je dit kunt verwijden. Tabellen schalen niet goed mee op smalle schermen zoals tablet of smartphone en zullen dan ook vaak slecht leesbaar worden.

 • Sla je werk regelmatig op zodat er niets verloren gaat. Na het opslaan kun je direct op je website het resultaat controleren. Wel even je webpagina verversen met CTRL + F5.

 • Wil je een break in je tekst gebruik dan SHIFT + ENTER voor een enkele regel en ENTER voor een extra lege regel.

HANDLEIDING OM FOTO’S AAN TE PASSEN VOOR VERTONING OP EEN WEBSITE
De foto’s die tegenwoordig gemaakt worden met een digitale camera, tablet of smartphone zijn prachtig van kwaliteit door de zeer hoge resolutie en afmetingen van de foto. Prima om foto’s af te drukken maar niet geschikt voor het tonen op een website. De foto’s zijn al snel enkele MB’s groot en dat maakt het vertonen op een website erg langzaam en kost veel bandbreedte. Uw bezoeker zal bij een langzame pagina snel afhaken en verder surfen. Het is daarom beter om foto’s aan te passen voor het vertonen op een website.

Waarom aanpassen?
Het bekijken van een foto op een beeldscherm heeft niet meer resolutie nodig dan 72 DPI (voor een afdruk bijvoorbeeld is dat 300 DPI of meer). Meer DPI heeft ook geen zin want uw beeldscherm toont toch niet meer kwaliteit bij een hogere resolutie. Ook de afmetingen van een foto op een website zijn afhankelijk van de grootte van uw beeldscherm. Over het algemeen is een website niet breder dan 1200 pixels, vaak smaller (960 pixels). Een enorme foto van bijvoorbeeld 4320x3240 pixels is dus onzinnig om te gebruiken.

LEES HET HELE ARTIKEL

DOWNLOAD IFRANVIEUW

tips voor het bedenken en kiezen van een sterke domeinnaam

Bij een sterk idee hoort een sterke domeinnaam.
Er bestaat helaas een grote kans dat de domeinnaam die je direct bij je idee bedacht had, niet meer vrij is.

Een nieuwe sterke domeinnaam bedenken
Het vinden en bedenken van een sterke beschikbare domeinnaam kan tegenwoordig voor veel onnodige frustratie zorgen. Er zijn namelijk al meer dan 5 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd in Nederland.

Om je verder te helpen bij het vinden van een sterke vrije domeinnaam hebben wij een lijstje gemaakt met domeinnaam tips en ideeën. Hopelijk bieden de tips jou genoeg inspiratie om een sterke domeinnaam te bedenken die nog vrij is.

Laten we starten met de ‘eigenschappen’ van een sterke domeinnaam.

Wat is een domeinnaam?
Laten we beginnen met wat een domeinnaam is. Een domeinnaam is een overzichtelijk webadres. Iedereen kan een domeinnaam registreren en iedereen mag zelf bepalen naar welke bestanden hij of zij het webadres verwijst. Veel domeinnamen verwijzen naar een eigen website of naar een bestaande website (een doorverwijzing (zo kan je de domeinnaam ook doorverwijzen naar jouw LinkedInprofiel). Een andere grote groep domeinnamen staan geparkeerd. Een geparkeerde domeinnaam is een adres, zonder bestemming. Het voordeel hiervan is dat anderen de domeinnaam niet meer kunnen vastleggen.

Wat is een sterke domeinnaam? 5 domeinnaam tips

Dit zijn 5 richtlijnen. Richtlijnen zijn handig, maar het zijn geen regels. Kies uiteindelijk voor de naam die het best bij jou en de website die jij wilt bouwen past. Let bij het kiezen van een domeinnaam op de volgende richtlijnen:

 • Een sterke domeinnaam is niet te lang
 • Een sterke domeinnaam is gemakkelijk te onthouden
 • Een sterke domeinnaam heeft niet meer dan 1 koppelteken
 • Een sterke domeinnaam moet goed uit te spreken zijn
 • Een sterke domeinnaam wordt niet verkeerd geïnterpreteerd

Is je domeinnaam nog vrij?
Krijg je bij de volgende tips een goed idee voor een domeinnaam?

Controleer dan via de domeincheck van VIMEXX of de desbetreffende domeinnaam nog vrij is. Is die beschikbaar? Dan kan je de domeinnaam direct en snel vastleggen. VIMEXX heeft het laagste vaste .nl domeinregistratietarief van Nederland. Lees hier meer over de kosten van een domeinnaam.

Ben je van plan ook een bedrijf te starten? Kijk dan tegelijkertijd of de bedrijfsnaam bij de KVK beschikbaar is. De onderstaande domeintips zijn natuurlijk van toepassing voor zowel het verzinnen van een website naam als een bedrijfsnaam.

Een sterke domeinnaam bedenken

Laten we beginnen met drie voor de hand liggende domeinnamen.

Merknaam als domeinnaam
Veel organisaties kiezen om hun merknaam als domeinnaam te gebruiken.

Veel merknamen bestaan uit niet ‘verzonnen’ woorden, zoals Xel Media, Google en Bing. De kans dat een ‘verzonnen’ woord als domeinnaam vrij is, is vele malen groter dan de kans dat een bestaand woord, die in het woordenboek voorkomt, vrij is.

Eigen naam als domeinnaam
Veel ZZP’ers kiezen om hun eigen naam als domeinnaam vast te leggen..
Zo zou je jouw achternaam of jouw voornaam in combinatie met jouw achternaam als domeinnaam kunnen gebruiken, bijvoorbeeld PeterKlus.com.

Een andere domeinnaam extensie
Hoewel een .nl domeinnaam voor een Nederlandstalige website in de meeste gevallen de beste keuze is, kiezen steeds meer ondernemers of webmasters om een domeinnaam met een andere populaire domeinextensie vast te leggen.

Populaire domeinnaam extensies zijn; .com, .net en de .eu.

Wat voor domeinnaam moet ik kiezen? Domeinnaam tips
Alle domeinnamen zijn grofweg in te delen in twee groepen. Merkgerichte domeinnamen en beschrijvende domeinnamen.

Waarom een merkgerichte domeinnaam vastleggen?
Over het algemeen is het makkelijker een ‘brand’ om een (unieke) naam heen te bouwen dan om een beschrijvende domeinnaam. Zo zal men sneller ‘Google.nl’ onthouden dan ‘snellezoekmachine.nl’.

Wil je een website neerzetten waar je jarenlang aan gaat bouwen? Kies dan voor een merkgerichte domeinnaam.

Waarom een beschrijvende domeinnaam registreren?
Beschrijvende domeinnamen worden vastgelegd, omdat een potentiële bezoeker direct aan de domeinnaam kan zien waar de website over gaat en op wie de website zich richt.

Verder heeft een beschrijvende domeinnaam (momenteel) een klein voordeel in de ranking van het zoekwoord die in de domeinnaam voorkomt. Zo zal de website; klerenkopen.nl een (klein) voordeel hebben in de ranking op het zoekwoord ‘kleding kopen’.

Voor een combinatie kiezen
Je kan natuurlijk ook voor een combinatie van een uniek woord en een beschrijvend woord als domeinnaam kiezen.

tips om een domeinnaam te verzinnen

Laten we nu even 8 extra tips bespreken die jij kan gebruiken bij het bedenken en verzinnen van een domeinnaam. Heb je een domeinnaam bedacht? Gebruik dan de domeinnaam check om te controleren of de domeinnaam nog beschikbaar is. Is de domeinnaam vrij? Dan kan je de domeinnaam parkeren en reserveren voor later gebruik.

Domeinnaam met het product of de dienst dat je levert
Een beschrijvende domeinnaam kan bestaan uit het product of de dienst die je levert. Hoe specifieker je het product of de dienst beschrijft, hoe groter de kans is dat de domeinnaam beschikbaar is.

Zo zal de kans groter zijn dat advocaten.nl bezet is dan advocaatfamilierecht.nl.

Product of dienst in combinatie met een werkwoord
Wanneer iemand naar een product of dienst zoekt, gebruikt de zoeker vaak ook een of meerdere werkwoorden in de zoekopdracht.

Om beter gevonden te worden op het product die je aanbiedt in combinatie met een veelgebruikt werkwoord zou je een combinatie van die twee kunnen vastleggen. Bijvoorbeeld; villaspanjehuren.nl of fietsbandenvervangen.nl

Merknaam in combinatie met wat je aanbiedt of wat je doet
Een combinatie van een merknaam en de dienst die je aanbiedt is natuurlijk een sterke middenweg. Bijvoorbeeld Merxadvocaten.nl of Japoschilders.nl

Koppelteken (streepje) in de domeinnaam
Heeft u een perfecte combinatie gevonden, maar blijkt die al geregistereed te zijn? Dan is het ook mogelijk om een streepje tussen de woorden te plaatsen.

Probeer niet meer dan 1 koppelteken in een domeinnaam te gebruiken. Voorbeelden; xel-media.nl of schilder-utrecht.nl. Gebruik alleen een koppelteken als de website die geen koppelteken gebruikt geen directe concurrent is (anders zou jouw concurrent ook profijt krijgen van jouw (offline) marketingacties).

Meervoud
Je zou ook een meervoudsvorm kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld: Schildersinutrecht.nl of websiteslatenbouwen.nl.

Domeinnaam bedenken met cijfers
De cijfers 2 en 4 worden redelijk vaak gebruikt in een domeinnaam. Dit komt doordat de Engelstalige uitspraak van de cijfers 2 en 4 erg lijken op de woorden; to en for. Bijvoorbeeld: love2sell.nl of food4u.nl

Synoniemen
Waarschijnlijk heb je op dit moment al een aantal domeinnamen met de domeincheck gecontroleerd.

Zijn ze allemaal bezit? Zoek dan eens naar een synoniem van jouw bedachte domeinnaam. Had je bijvoorbeeld Beterleven.nl als domeinnaam bedacht? Dan zou je een synoniem van ‘leven’ of ‘beter’ kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld: betereleefwijze.nl, welvarendleven.nl, blakendeleefstijl.nl of bergopwaartsleven.nl

Je kan de synoniemen van een woord checken via synoniemen.net.

Domeinnaam verzinnen in een andere taal?
De laatste tip. Denk eens aan andere talen.

Kijk eens wat het Engelstalige, Franstalige, Spaanstalige of Italiaanstalige woord van jouw idee is. Misschien is die nog beschikbaar! Zo is ‘buona vita’ de Italiaanse vertaling van ‘lekker leven’. 

Wat doen na het kiezen van een domeinnaam?

Je kunt de domeinnaam direct vastleggen. Als je de domeinnaam vastlegt kies dan een hostingbedrijf waar jij de eigenaar wordt van de domeinnaam en niet de hoster! Als de domeinnaam op naam van de hoster komt te staan kan het zijn dat je ook verplicht wordt om bij hen de serverruimte (duur) te huren. Als je er niet zeker van bent wat je moet doen dan kun je natuurlijk altijd vrijblijvend met ons overleggen.

WEBSITE ONLINE

Om een website voor iedereen zichtbaar te maken heb je een stukje harddiskruimte (webhosting) nodig op een computer (server) waarop speciale software geïnstalleerd is en verbonden met internet.

Deze servers met een zeer snelle internetverbinding worden aangeboden door hosting providers. Daarnaast moet je een unieke domeinnaam hebben. Het is belangrijk dat de domeinnaam op jouw naam komt te staan en niet op naam van de tussenpersoon! Je bent dan namelijk niet afhankelijk van de hosting provider en kun je simpel verhuizen indien gewenst.

Het huren van een webhosting en domeinnaam is meestal voor de periode van 1 jaar met automatische verlenging voor opnieuw dezelfde periode.

Het aanvragen van webruimte bij een hosting provider en het aanvragen van een domeinnaam kunnen wij geheel voor je verzorgen. De overeenkomstformulieren en facturen worden echter rechtstreeks naar jou gezonden zodat jij de huurder bent.

Indien je al een hostingprovider hebt dient deze minimaal aan de volgende eisen te voldoen:

 • minimaal 2000 mb (2GB) diskruimte
 • Cpanel of DirectAdmin met toegang tot database, e-mailfunctionaliteit, folderbescherming
 • minimaal PHP 7.0.+ of hoger
 • minimaal Apache/2.+ of hoger
 • minimaal MySQL 5.5.3+ of hoger

 

Er is een eenvoudige manier dat wij zaken kunnen installeren en uitleg geven rechtstreeks op je PC, MAC en Mobile.

teamviewer logozw

Het programmaatje dat wij hiervoor gebruiken heet TeamViewer.
Je hoeft het programma niet te installeren maar alleen te openen (uitvoeren) via onderstaande foto links.

monitor windows

monitor mac

Het programma is volledig veilig en werkt alleen als jij toestemming geeft dat het gebruikt mag worden. Je kunt alles zien wat wij doen en dit uiteraard ook onderbreken.

Het enige wat wij nodig hebben, nadat je het programma hebt gestart,
is het ID nummer en het Wachtwoord.

Word ik gevonden?

 

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE SEO

Zoekmachines zoals Google en Bing zijn in Nederland zeer belangrijk om gevonden te worden. Je hebt per slot van rekening in een website geïnvesteerd om jouw doelgroep te informeren over je werkzaamheden en producten maar dan wil je wel bezoekers.

Vaak heb je niet eens in de gaten dat een zoekmachine je gericht resultaten geeft. Als je bijvoorbeeld in de adresbalk van de browser wat intypt dan zie je direct een aantal suggesties voor wat je misschien zoekt. De zoekmachines zijn zo slim dat ze weten vanwaar je zoekt (plaats), welke websites je al vaker bezocht hebt, welke onderwerpen je interesseren. Deze gegevens worden opgeslagen en gebruikt om je snel een advies te geven. Het is dan ook niet vreemd dat jouw eigen website hoog op de zoeklijst zal staan. Vraag eens iemand om jouw site te zoeken en op welke plek je dan voorkomt? De resultaten zullen voor iedereen anders zijn.

Wat kunnen wij voor je doen?
Maar hoe kan mijn website nu beter gevonden worden? Wat wij voor je kunnen doen is zorgen dat de website zeer toegankelijk is voor de zoekmachine. Daar zijn een aantal technieken voor zoals een goede beschrijving van de pagina's met een juiste titel en de juiste steekwoorden. Dit doen wij voor iedere pagina op de website en letten op de eisen die de zoekmachines daar aan stellen (lengte tekst en titel, unieke tekst, aantal steekwoorden, laadtijd van de pagina etc.). Verder leveren wij de zoekmachine een bestand aan waar precies staat waar deze moet zoeken en hoe vaak de inhoud verandert en de zoekmachine dus moet terugkomen.
Al met al een tijdrovend werk dat niet standaard in onze werkzaamheden bij het ontwerpen van de website is opgenomen. Door aanschaf van speciale software kunnen wij nu sneller en handiger de website optimaliseren en kunnen wij dit aanbieden voor een eenmalig bedrag van € 95,00 .

Wat kun je zelf doen?
Zoals je hieronder kunt lezen wordt de belangrijkheid van de website gemeten: op welke sites staat er een link naar de site en hoe belangrijk en relevant is de site waar de link staat. Zou bijvoorbeeld de link op de website van Microsoft staan en je website gaat over besturingssystemen (relevantie) dan ben je heeeel belangrijk. Dat gaat je natuurlijk niet lukken maar je kunt wel proberen op zoveel mogelijk branche gerelateerd websites en forums vermeld te worden. Vaak lukt dit door hun link ook op jouw site te vermelden (link ruil).
Ook is er de mogelijkheid van adverteren op zoekmachines. Dit kan echter behoorlijk kostbaar worden door het betalen per klik. Kijk voor meer informatie op Google Adwords.

Gespecialiseerde SEO aanbieders?
Als je plaatselijk goed gevonden wil worden dan is dat vaak geen probleem. De zoekmachine ziet namelijk waar de aanvrager vandaan komt en zal resultaten uit zijn omgeving geven.
Om landelijk goed gevonden te worden is veel lastiger en specialistisch werk. Om een bureau voor dit gespecialiseerde werk te vinden kun je het beste zoeken op WEBSITE SEO VERBETERING.

Wat is een zoekmachine? (bron: Wikipedia)
"Zoekmachines indexeren webpagina's geautomatiseerd door middel van robots/spiders. Dit zijn programma's die webpagina's downloaden en vervolgens nuttige informatie verzamelen van de pagina, zoals woorden en verwijzingen. De links worden weer aan de spider als input gegeven om weer gedownload te worden. De gevonden woorden worden opgeslagen in een gigantische database.
De zoekmachines werken met verschillende technieken. Oorspronkelijk werkten de zoekmachines met de door de webmasters zelf opgegeven zoektermen (keywords), maar daar werd veel misbruik van gemaakt doordat de webmasters keywords gingen gebruiken die veel publiek trokken, maar geen verband hielden met de inhoud van de pagina, zoals het woord 'seks'.
Daarom werden diverse andere alternatieve technieken ontwikkeld. Zo werkt onder andere Google met de populariteit van de websites: het aantal malen dat een website op andere websites wordt vermeld."

Adverteren bij zoekmachines
"Een andere manier om 'hoog te scoren' bij zoekmachines is adverteren. Aanvankelijk kon er tegen betaling een plaats hoog in de ranking 'gekocht' worden als advertentie. Tegenwoordig is het bij bijna alle zoekmachines zo dat een dergelijke praktijk niet meer mogelijk is, omdat gebruikers het niet meer accepteren. In plaats daarvan worden er op een aparte plaats (vaak aan de rechterkant, soms ook bovenaan) zogenaamde 'gesponsorde koppelingen' getoond. Dit wordt door gebruikers als minder storend ervaren, omdat 'echte resultaten' en advertenties duidelijker te onderscheiden zijn.
De advertentieruimte bij de gesponsorde koppelingen wordt meestal 'verkocht' per opbod via het 'pay per click'-systeem. Bij bijvoorbeeld Google Adwords wordt de positie bij de gesponsorde koppelingen bepaald door het bod van de adverteerder te vermenigvuldigen met de Click-Through Rate."

Wat is Joomla?

Joomla!™ is een bekroond content management systeem (CMS), dat je de mogelijkheid biedt websites en krachtige online applicaties te bouwen. Door de vele mogelijkheden, waaronder het eenvoudige gebruik en uitbreidingsmogelijkheden, behoort Joomla! tot een van de meest populaire webbouw pakketten. Bovendien is Joomla! een open source pakket en is voor iedereen vrij beschikbaar.

Wat is een content management systeem (CMS)?

Een content management systeem is software dat alle inhoud van je website bijhoudt, ongeveer zoals de bibliotheek bij jou in de buurt al haar boeken bijhoudt en bewaart. Inhoud kan eenvoudige tekst zijn, foto's, muziek, video, documenten, of eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Een groot voordeel van het gebruiken van een CMS is dat het bijna geen technische vaardigheden of inzicht vereist om het te beheren. Het CMS beheert alle inhoud, zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voor wat wordt Joomla! zoal gebruikt?

Joomla! wordt over de gehele wereld gebruikt voor allerlei websites van alle soorten en maten. Bijvoorbeeld:

 • Zakelijke websites of portals
 • Zakelijke intranets en extranets
 • Online tijdschriften en nieuws portalen
 • Online winkels en reserverings systemen
 • Overheidsapplicaties
 • MKB business websites
 • Non-profit en organisatie websites
 • Community websites
 • School en kerkelijke sites
 • Persoonlijke of familiewebsites
 • en voor nog vele andere soorten websites
logo-pup-webdesign-footer.png

PUP webdesign voor professionele websites & webwinkels tegen een betaalbare prijs.

© 2001-2018, PUP webdesign

Promenade 69
5401 GM Uden, Nederland

KvK: 17171371
Btw: NL119476058B01

Zoek